Domů O produktu Řešení Zdroje Zákaznická podpora Company Blog
Klientský portál EN Vyzkoušet zdarma

Phishing na Equa bank: podvodné maily varují před zneužitím účtu

Do českých e-mailových schránek míří desítky tisíc podvodných mailů, které vypadají jako varování, jde snaží se získat citlivé údaje.

November 13, 2019


V předchozích dnech naše filtrační systémy služby VirusFree.cz zachytily desítky tisíc podvodných zpráv zaměčených na klienty Equa bank. Jde o nárazové vlny trvající několik hodin, během kterých je na poštovní servery odesláno vždy několik desítek tisíc podvodných zpráv.

První zprávy tohoto druhu se objevily 6. listopadu a phsihingová kampaň pokračovala i v následujících dnech. Největší množství mailů zatím přišlo v pátek 8. listopadu, kdy jsme jich napočítali přes čtyřicet tisíc.

Pocházejí z různých zdrojů, nejvíce jich odchází z Nizozemska a Británie. Obvykle mají některý z následujícíh předmětů:

  • Podezřelý pokus o přihlášení.
  • Vaš účet je ohrožen, okamžitě jej vyřešte.
  • Vaš účet je v ohrození, okamžite to vyriešite.
  • Nová zpráva equabanking

Všechny e-maily se shodně snaží tvářit jako varování před domnělým zneužitím účtu, ve skutečnosti ale samy ohrožují uživatele. Ve všech typech e-mailu je totiž podvodný odkaz, který sice na první pohled vypadá jako odkaz na web Equabank.cz, ale ve skutečnosti přesměruje uživatele na podvodný phishingový web.

Pokud na podobný e-mail ve své schránce narazíte, upozorněte na něj svou banku. Nikdy také nepoužívejte odkazy do bankovnictví, které vám dorazily e-mailem. Do banky přistupujte vždy přímo z prohlížeče, nejlépe z uloženého odkazu.

Podezrely pokus Nova zprava equabanking Nove oznameni

Nezmeškejte žádné novinky! Přihlásit se k odběru...

Společnost

Excello s.r.o

IČ: 27444899

DIČ: CZ27444899

Praha, Česká republika

Užitečné odkazy

Klientský portál Help

Tyto stránky používají cookies za účelem lepšího komfortu jejich prohlížení. Kliknutím na "Potvrdit" souhlasíte s jejich použitím. Přečíst více o cookies.

Odmítnout Potvrdit