Domů O produktu Řešení Zdroje Zákaznická podpora Company Blog
Klientský portál EN Vyzkoušet zdarma

Největším zdrojem spamu jsou Čína, Vietnam a Indie

Největším zdrojem spamu je stále Čína, ale zdatně jí sekunduje Vietnam, Indie a Ruská federace.

November 20, 2019


Při zachytávání spamových kampaní sledujeme také to, z jakých IP adres přicházejí. Dává nám to velmi podrobný obrázek o počtu infekcích v jednotlivých zemích. Přestože by se zdálo, že situace v této oblasti bude víceméně stabilní, i tady se dějí zajímavé změny.

Dlouhodobě se na prvním místě drží Čína, kde víme o dvou milionech infikovaných IP adres, ze kterých přichází spam. Vysoké číslo je pochopitelně dáno tím, že jde o nejlidnatější zemi světa. Je tu tedy nejvíce uživatelů, zařízení a také největší potenciál ke zneužití.

Zajímavé to ovšem začne být ve chvíli, kdy do statistiky zahrneme celkový počet uživatelů v dané zemi. V této statistice zdaleka Čína nevítězí, ale tady naopak do popředí přicházejí země jako Kazachstán, Vietnam a Írán. U nich je poměr infikovaných počítačů přibližně desetinásobný.

Zatímco v Číně je nakažený přibližně každý čtyřstý počítač, v Kazachstánu každý třicátý pátý a například ve Vietnamu každý padesátý druhý.

Už zmíněný Vietnam patří společně s Indií na druhou a třetí příčku zemí s největším počtem infikovaných IP adres. Na čtvrtém místě je pak v těsném závěsu Ruská federace.

MaliciousIP-O-

Nezmeškejte žádné novinky! Přihlásit se k odběru...

Společnost

Excello s.r.o

IČ: 27444899

DIČ: CZ27444899

Praha, Česká republika

Užitečné odkazy

Klientský portál Help

Tyto stránky používají cookies za účelem lepšího komfortu jejich prohlížení. Kliknutím na "Potvrdit" souhlasíte s jejich použitím. Přečíst více o cookies.

Odmítnout Potvrdit