Domů O produktu Řešení Zdroje Zákaznická podpora Company Blog
Klientský portál EN Vyzkoušet zdarma

Bezpečnost není věda, zapnout ochranu trvá 10 minut

Nemusíte číst složité příručky ani se stát odborníkem na bezpečnost, abyste ochránili svou firmu.

April 17, 2020


Bezpečnost je komplexní a složitý obor, o tom není pochyb. Neznamená to ale, že se každý člověk na světě musí stát odborníkem s mnohaletou praxí. Užitečná poučka říká, že 80% úspěchu dosáhnete s vynaložením 20% úsilí. Platí to i tady.

Většina hrozeb dnes přichází e-mailem, pomocí kterého jsou denně uživatelé bombardování závadnými odkazy, žádostmi o vyzrazení citlivých údajů či zavirovanými přílohami. Tohle je hlavní kanál, kterým se šíří většina hrozeb. Nepozorný či nezodpovědný uživatel pak klikne a dostane do problémů celou organizaci.

Zajištění rozsáhlé ochrany je ale překvapivě jednoduché a zabere zhruba 10 minut času. Navíc to není žádná raketová věda a zvládne to prakticky každý. Postačí k tomu jen pár jednoduchých kroků.

Veškerou ochranu za vás pak vyřeší služba Virusfree, která bude automatizovaně hlídat vaši příchozí poštu, odmítat nebezpečné zprávy a podezřelé maily označí v předmětu. Je pak na vás, jak s takovou poštou naložíte ve svých schránkách.

1. Vyplňte jednoduchý formulář

Nejprve navštivte stránky služby Virusfree a vyplňte jednoduchý formulář. Náš tým vás kontaktuje a zeptá se na několik doplňujících otázek. Poté vám dorazí aktivační e-mail, ve kterém obdržíte všechny další podrobnosti.

2. Upravte konfiguraci DNS

DNS je služba, která se stará o funkčnost vaší domény. Podle zveřejněných záznamů servery odesílatele e-mailu poznají, kam mají zprávy směřovat. Musíte se tedy přihlásit ke svému registrátorovi domény a provést několik změn.

Především je ale potřeba přidat nové MX záznamy, které zajistí zabezpečení vašich e-mailů. Dejme tomu, že vaše organizace používá doménu example.com. V takovém případě by vaše nové MX záznamy vypadaly takto:

example.com MX 10 ax.virusfree.cz.
example.com MX 20 bx.virusfree.cz.
example.com MX 30 cx.spamfree.cz.
example.com MX 40 dx.spamfree.cz.

Pokud jste vše udělali správně, začne pošta proudit přes systém, který se bude nadále starat o vaši ochranu. Už žádné spamy, podvodné e-maily ani zavirované přílohy. Že to bylo jednoduché?

3. Volitelná vylepšení

Pokud chcete jít ještě dále a vylepšit svou ochranu ještě o kousek víc, můžete udělat několik dalších pomocných kroků. Vyžadují ovšem pokročilejší znalosti, svěřte je tedy raději někomu zkušenému.

Doporučujeme změnit TTL u MX záznamu na 600 sekund. Umožní to později rychlejší reakce na další změny.

Pokud jsou všechny vaše domény chráněny pomocí služby Virusfree, můžete zablokovat příjem pošty z neznámých zdrojů. Uzavřete tedy komunikaci na svůj poštovní server tak, aby nepřijímal TCP_SYN spojení na port 25 z jiných IP adres, než jaké používají servery Virusfree. Povolte jen následující rozsahy: 88.208.65.55/32, 31.7.241.16/28, 212.224.105.0/26, 195.24.76.170/32, 2001:67c:15a0::/46, 2001:67c:1590::/47.

Při přijetí e-mailu z výše uvedených rozsahů také na svém serveru už neaplikujte další ochranu. Pošta již prošla komplexní kontrolou a další filtrace by mohla způsobit zbytečné potíže.

Měsíc zdarma

Pokud vám tento jednoduchý systém ochrany vyhovuje, můžete jej měsíc využívat zcela zdarma a vyzkoušet si, jak je pohodlné a jednoduché zajistit bezpečnost vaší organizace či firmy. Uživatelé už se nebudou muset bát otevřít poštu a vy budet mít klidnější spaní.

Nezmeškejte žádné novinky! Přihlásit se k odběru...

Společnost

Excello s.r.o

IČ: 27444899

DIČ: CZ27444899

Praha, Česká republika

Užitečné odkazy

Klientský portál Help

Tyto stránky používají cookies za účelem lepšího komfortu jejich prohlížení. Kliknutím na "Potvrdit" souhlasíte s jejich použitím. Přečíst více o cookies.

Odmítnout Potvrdit